Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Návštěvník (Pá, 27. 4. 2001 - 23:04)

Ta mastička pro partnera se jmenuje Fungicidin, stojí 25 Kč a je volně prodejná v lékárnách. Mně jí předepsal gynekolog. Ale musí se s tím mazat 2 krát denně nejmíň týden, aby to mělo nějaký účinek. Mirko, ale já jsem neříkala, že Femigel není dobrý (asi myslíš ten, co je určen k aplikaci přímo do pochvy, takové tři aplikátory v krabičce, že jo ?), ale léčba tím 100 procentním Tea Tree olejem mi přijde účinnější.Jsem taky moc ráda,že si tady můžeme vyměňovat informace, mně už toto trápí řadu let, a pořád se toho nemůžu zbavit. Pár měsíců je třeba klid a pak to zas propukne v plné síle...no znáte to. Taky se mi dost osvědčily boraxové globule od gynekologa, ten tvrdí, že je to nejsilnější léčba co existuje a skutečně mi vždycky pomohly. Vypadají sice dost nedůvěryhodně (vyrábí to přímo v lékárnách), ale dost pomáhají. Měly by se brát několik měsíců vždy nějaký čas po menstruaci. Bohužel opakování problémů po nějakém čase zabránit taky nedovedou.

Návštěvník (Pá, 27. 4. 2001 - 11:04)

pro Veroniku: mě se skutečně velmi osvědčil i FEMI GEL s čajovníkovým olejem. Vždycky zabere. Někdo zde psal, že mu nevyhovuje, ale to je individuální záležitost.Ahoj

Návštěvník (Pá, 27. 4. 2001 - 09:04)

Veroniko, jsem moc ráda, že Ti má rada pomohla. Je skvělý, že si takhle můžeme předávat informace. Díky za tuhle diskuzi, moc mi pomáhá a hlavně vím, že v tom nejsem sama, že se v případě nouze můžu svěřit a že když přijdu na dobrou věc, která by mohla pomoct i ostatním, můžu ji rychle a účinně poslat dál... :-)

Návštěvník (Čt, 26. 4. 2001 - 21:04)

Chtěla bych moc poděkovat Simoně M. za výbornou radu, kterou zde zveřejnila, a to aplikovat hluboko do pochvy neředěný Tea Tree Oil. Holky, skutečně to funguje ! Měla jsem před pár dny už opět opravdu akutní problémy (jistě Vám známé nesnesitelné pálení až řezání, prostě hrůza). Tak jsem si řekla, že už není co ztratit a nyní po 3 dnech této léčby je téměř po problémech. Sice to pálí jako čert, asi tak půl hodiny (ale co je to proti pálení při výtoku), aplikujte tedy jen jednou denně na noc. A dvakrát denně se myju přípravkem Intim gel s Tea Tree Oil od firmy Pharma Muller. Ten tedy používám jen zevně, dovnitř bych se to bála dát.Na partnerovo přeléčení si kupte v lékárně volně prodejnou mastičku za 20,-Kč, teď nevím jak se jmenuje, napíšu to sem zítra. Po dobu obtíží rozhodně žádný sex ! Všechno bohužel jen zhoršuje.

Návštěvník (Út, 24. 4. 2001 - 20:04)

Jeden odborník přes výživu, který má i doktorát napsal, že pokud je zaplísněný zažívací trakt, pak se to neustále dokola šíří do pochvy a proto se toho nelze zbavit, pokud žena neléčí i střeva. Prý je výborný prostředek s typickým názvem ANTICANDIDA, více ale nevím, více nenapsal. Budu se pídit... až to vypídím :)

Návštěvník (Út, 24. 4. 2001 - 18:04)

I já používám INTIM GEL , mám s ním velmi dobré zkušenosti. Ale používám ho pouze na mytí intimních partií, to, že by se nanášel vnitřně, slyším poprvé.

Návštěvník (Út, 24. 4. 2001 - 17:04)

Ebi, píšeš, že k použití Intim Gellé stačí už jenom špejle a vata. Není to nebezpečné? Špejle se může lehce zlomit a kousky vaty mohou zůstat přece uvnitř!? Můžu si gellém potřít i sliznice když trpím kromě výtoků a pálení i bílým povlakem na genitáliích?? Musím to nakonec smýt vodou? Děkuji Ti předem za odpověď.

Návštěvník (Út, 24. 4. 2001 - 16:04)

Zdravím všechny, kteří stejně jako já už několik let marně bojují s kvasinkami. Díky tomuto serveru a vašim radám jsem konečně pochopila, proč se svých problémů nemůžu zbavit. Snažím se teď držet se všech zásad atd., přesto - nemám jasno úplně ve všem - jakým způsobem by se měl léčit partner ? Existují k tomu nějaké přípravky, které jsou volně prodejné ? Lze provozovat sex i během léčby - a za jakých podmínek ? A co orální sex ? Za informace předem děkuji a všem přeji pevnou vůli v našem boji...

Návštěvník (Út, 24. 4. 2001 - 12:04)

Pro Jiřinu od Ebi -přípravek na mykozy se přesně jmenu INTIM GELLÉ je od firmy MEDIN TERRA Brno a koupila jsem ho v lékárně. Podobný přípravek s výtažky čajovníku je i Femigel, s tím ale nemám dobré zkušenosti.

Návštěvník (Út, 24. 4. 2001 - 10:04)

Me by zajimalo hlavne to, jestli pripravky jako femigel nebo gely s tea tree oil neposkozuji prezervativy. Existuje nejaky takovy prostredek?

Návštěvník (Pá, 20. 4. 2001 - 22:04)

Pro Lídu ... Pokud se chcete uzdravit, je v každém případě nejprve nutno začít jíst a trochu přibrat. Energii je však nutno dodávat jiným způsobem než čokoládou. Bohužel čokoláda je tak trochu droga, a tak to bude složité. Když však budete rozhodnuta se uzdravit, tak to dokážete. Zkuste jíst co možná nejvíce celozrnné rýže Natural, zeleniny, ryb, celozrnných obilovin, bílých jogurtů... Zkuste si zakoupit nějakou hezkou vegetariánskou nebo makrobiotickou kuchařku, pokud nezeženete přímo kuchařku proti candidóze. Při odvykání od čokolády vám může pomoci Chrom pikolinát. Protikvasinková dieta by neměla znamenat, že budete jíst málo a dále hubnout. Ve vašem případě pravě pročištění organismu, obnovení přirozené střevní mikroflóry a přechod na plnohodnotnou stravu (sladkosti jsou pouze zdrojem prázdné energie a kromě cukru nedodávají potřebné živiny v dostatečném množství, ba naopak některé nutné vitamíny z těla odčerpávají)může napomoci k získání několika kil a docílení ideální váhy.Při přechodu na zdravý styl stravování se často stává, že "hubeňouři" tlousnou a "tlouštíci" hubnou. Přeju vám trpělivost a hodně pevné vůle. Začátky jsou těžké, ale pak uvidíte, že tělo začne na změnu stravy pozitivně reagovat a odmění vaši snahu a výdrž.

Návštěvník (Pá, 20. 4. 2001 - 09:04)

Mám výborné zkušenosti s přípravkem Intim gel - jehož hlavní složkou je Tree oil,přípravek stojí cca 60 Kč, potom už stačí špejle a vata, po dobu obtíží aplikovat do pochvy každý večer nebo i několikrát denně. Teď nevím že nějaká mykóza je na světě. Tímto přípravkem pomažu i místo po bodnutí hmyzem, není tak intenzivní jako 100 %, je příjemný i pro dítě. Aplikuji ho i na plíseň na nohou. Mohu všem doporučit!

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 14:04)

Emo, nehledej nějakou konkrétní jasnou příčinu. Možná, že příčinou je právě to, že si nezměnila stravovací návyky ani nic jiného. Tělo ti dává signál, že by si právě něco změnit měla. Pokus se o to, než do toho spadneš, jako spousta žen a dívek tady. Rozhodně to nepodceňuj a nedávej se jen do rukou nějakého lékaře, pokud o něm nemáš to nejlepší mínění.

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 12:04)

Holky, jsem moc ráda, že Vám ty moje rady budou k něčemu užitečné. Jak moc hezky řekla Natálie, snad se jednou příroda umoudří a nechá nás zase žít. A je fakt, že každý musíme začít u sebe. Vždyť každý z nás má v sobě mikrokosmos a pokud ho stále oslabujeme, nemůže to dopadnout jinak než tím, že nám o sobě nějakým způsobem dá vědět. A i já mám někdy výčitky, že jsem zase snědla něco sladkého, ale nevzdávám to. Je to stálý boj. Myslím, že každý z nás v životě musí bojovat s něčím, a možná tohle je můj boj (ale ještě i spousta dalších, že ano). Moc děkuju za tenhle chat, protože i mě dává nejen spoustu užitečných rad a informací, ale i sílu zkoušet to dál... Vždyť jsem díky tomu, co jsem se tu všechno dozvěděla začala zase přemýšlet o tom, jestli můj životní styl by nemohl být ještě lepší, postupně jsem zase přešla na obiloviny (pšenice, žito, pohanka, atd.), více zeleniny a podobně. Pochopila jsem, že spousta nemocí není odnikud, ale má svého původce. Ve spoustě případů je si člověk v nemocích původcem sám. A taky jsem díky holkám na Doktorce.cz vysadila antikoncepci a musím říct, že zatím fakt nelituju... Tak se mějte! :-)

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 12:04)

A jeste jsem se chtela zeptat, jaka mohla byt pricina toho navratu mykozy...pan doktor se ptal jestli jsem nebyla na bazene nebo nemam noveho milence...ne. A s mym pritelem jsme se do te doby zatim nemilovali, takze pricinou nemuze byt ani jeho pripadna nevera (samozrejme zcela vyloucena :o))). Stravovaci navyky vicemene nemenne....tak nevim cim to..?? Dekuji mockrat za odpovedi.

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 12:04)

Simčo dík za tvoje zkušenosti. Ten česnekový čaj si asi taky udělám, i když česnek konzumuji docela dost.Tady je také recept na sedací koupele. Dělám je z měsíčku, řebříčku, řepíku nebo i heřmánku. Podle receptu potřebujete na sedací koupel půl vědra čerstvých bylin nebo 100 g sušených. Ty zalijete v kbelíku nebo něčem studenou vodou a necháte přes noc louhovat. Druhý den zahřejete a teplý výluh prolijete do koupele (přidáte vodu podle potřeby). Voda by při sedací koupeli měla dosahovat nad ledviny. Tuto vodu z koupele můžete použít ještě dvakrát až třikrát, pokud je to možné. Vždy zahřejte před použitím. Já původně koupele dělala takhle, ale teď je dělám z normálního výluhu (čaje) vařící vodou. Kombinuju s výplachy pochvy. Sedací koupele provozuju zejména ve dnech, kdy je měsíc ve znamení štíra, protože štír má pod kontrolou pohlavní orgány a vůbec tuto část těla.Dál: firma, od které jsou prezervativy s tea tree, je zmíněná v některém předchozím příspěvku.Žvýkačky nežvýkám žádné, protože i když jsou bez cukru, je v nich spoustu nepřirozených věcí, které mému tělu nepřidají.Antikoncepci rozhodně vysadit, neboť i když infekci nezpůsobila, rozhodně ji podporuje.Cornflaky při kvasinkách spíš nejíst, protože snad všechny obsahují nějakou formu cukru.Jinak kvasinková dieta je tady na doktorce v dietách. Kniha Candida základní kniha a kuchařka zahrnuje mnohem náročnější dietní a léčebný postup, ale kdo to dokáže, jistě to stojí za to. Ale je to tak složitý, že se to tady nedá vypsat. Jarko jinak si myslim, že kombinace léků od doktora a alternativních způsobů je dobrá, ale ať ti ty léky raději předepisuje schopný a obeznámený doktor, aby nenadělal ještě větší paseku.Lído ty rozhodně začni se změnou stravování. Podle zmíněné diety, střídmě a zdravě. Rozhodně to nevzdávej při prvním stravovacím prohřešku, protože i málo je něco a všechno zvládnout dá moc práce.Jsem moc ráda, že si tu takhle můžeme poradit a vyměnit zkušenosti. Nevim, co bych bez vás všech dělala. Snad se nám jednou podaří umluvit přírodu, která se nám teď odplácí za všechna zla na nás i na ní, aby trochu povolila a nechala nás zase žít. Především nedávejme už nikomu vinu a začněme na sobě dřít.

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 12:04)

Mila pani doktorko a vsechny holky, moc poucny je pro me cely tenhle chat, precetla jsem ho od zacatku do konce a jsem myslim chytrejsi nez mnohy gynekolog :o). Informace jsem zacala vyhledavat z toho duvodu, ze se mi po dlouhe dobe vratila mykoza. Poprve jsem s ni mela problemy asi pred sedmi lety, porad se vracela, nekdy casteji nekdy dlouho ne .... stara pisnicka, bylo to ale jiste hlavne tim, ze jsem byla hubena a imunologicky slaba. Pak asi pred dvema lety jsem si v nejake Elle precetla, ze pri kvasinkovych onemocnenich je dobre jist zakysane vyrobky no a hlavne do sebe cpat mlecnou bakterii (acidophillus). Tak jsem si v lekarne koupila tobolky a pekne ukaznene papala. Od te doby jsem mela na dlouho uplny pokoj. Az ted, asi pred dvema mesici se tahle stara znama (skoro uz zapomenuta) vratila...pred menstruaci, muj pan doktor mi predepsal jednu tabletku oralne (nebyl to ale mykostop) a pak vaginalni tablety. No nejaky bleskovy ucinek to nemelo, ale preslo to. Ale dalsi mesic pred menstruaci...zase, a bylo to jeste horsi. Pomahalo jedine znecitlivovani onech mist silnym proudem vody (nejlip studene). Nestihla jsem ani zajit ke gynekologovi, protoze jsem mela menstruaci. A ani behem ni to nepreslo (ackoli obvykle i u me to s menstruaci odezniva. No pak to zas preslo a ted mam pred menstruaci...no a hadejte co. Jo, je to tu zas. Byla jsem dnes u lekare a ten mi predepsal mykomax a vaginalni krem. Zda se, ze mykomax zabira...i kdyz nechci nic zakriknout. Chci se hlavne zeptat, jestli je mozne, ze trpim "pouze" vaginalni mykozou, protoze zadne jine priznaky nepocituju (bolesti bricha, problemy s pleti, zanety mechyre atp.), s vyjimkou svedeni konecniku a jeho obcasnemu krvaceni pri vylucovani, kterezto pripisuji spise hemeroidum. Chystam se do lekarny pro intimni gel a acidophilus. MOc predem dekuji za odpoved. Je skvele, ze tyto stranky vcetne chatu existuji. Pripada mi, ze gynekologove to tak trosku zanedbavaji, protoze to neni nic, na co by se umiralo. Ale co si budem povidat, umi to pekne zneprijemnit zivot. Takze vsem preju hlavne zdravi..

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 11:04)

Ahoj Simono, díky za příspěvek, myslím, že jsou to dost užitečné rady a že mohou mnohým z nás pomoci. Já osobně vyzkouším ten česnekový čaj. Ještě jednou díky... Jen tak dál a více takových příspěvků. Hodně štěstí při dietě!!!

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 11:04)

Paní doktorko, měla bych na Vás dotaz. Četla jsem na těchto stránkách o mycím oleji pro muže INTIMUS. Už jsem byla ve třech lékárnách, ale ani v jedné ho neměli a ani nevěděli o co jde. Poradila byste mi, kde je k dostání? A od jaké je firmy? Předem děkuji za odpověď.

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2001 - 09:04)

Holky, nevím, jestli Vám moje rady pomůžou, ale napíšu Vám je, nechci si je nechávat pro sebe. Když jsem měla posledně akutní kvasinkovou infekci v pochvě a i po dobrání tobolek to nepřešlo, nebo se resp. vrátilo, vzala jsem to natvrdo. Na prst jsem si nanesla neředěný Tea tree oil a pořádně jím 2x denně pochvu vytřela. Z počátku to není nic příjemného, protože to trochu pálí. Za pár minut je ale po pálení. Výsledkem bylo to, že jsem se za asi 5 dnů kvasinek zbavila a od té doby - už asi 2-3 měsíce nemám pocit, že by se to vracelo. Jinak co se týče toho chleba, nahradila bych ho Knäckebrotem. Ten není vůbec kynutý, nemá v sobě ani kypřící prášek a je navíc ještě zdravý. V jedné chytré knížce jsem se teď dočetla, že plísně v těle zabíjí také česnekový čaj: 1-2 rozmačkané stroužky česneku přelejeme 3/4 litru vroucí vody. Necháme 15 minut louhovat a pak pijeme. Je dobré začínat jen s jedním stroužkem a postupně to zvyšovat. Česnek prý působí proti plísním ještě ve zředění 1:125000. Pak jsem se taky dočetla, že je důležité nejen držet dietu, ale také si zvyšovat imunitu, protože to, že trpíme kvasinkami je jen tím, že naše tělo si s plísněmi neumí samo poradit. Kdybychom měly dobrý obranný systém, odrazil by útoky plísní sám. A i o vyléčení prý není dobré jíst každý den sladká jídla. Maximálně 2x do týdne. A taky jsem se dozvěděla, že nejen my, ale i např. krávy trpí plísněmi, takže se mohou plísně přenášet i smetanou (napadá mě, že třeba i jogurty...?)Já sama střídavě držím dietu a nedržím. Chvíli to vydržím, pak zase začnu se sladkým (co ale už vůbec nejím jsou třeba čokolády nebo piji zásadně neslazené nápoje, co si občas právě dopřeju je třeba vánočka nebo buchta). Nemám naštěstí takové problémy, např. se stále akutními kvasinkovými výtoky nebo se svěděním konečníku a pod. Léčím se z kvasinek už totiž několik let s méně či více úspěšnými pokusy. Dříve jsem měla mykózy stále, teď už ani tolik ne. Ale i přesto vím, že nejsem zdravá. U nás na to trpí celá rodina - má matka (má plísně mezi prsty u nohou), sestra (mykózy), sestřenice (mykózy), obě sestry mé matky... Možná to máme už od porodu a celé dětství se to dále vyvíjelo...A tu antikoncepci bych asi rozhodně při léčbě vysadila, protože ta podporuje růst kvasinek v těle. Holky, přeju všem úspěch, momentálně jsem taky na dietě, a to i se sestrou... :-)

Reklama

Přidat komentář