Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Návštěvník (Po, 25. 6. 2001 - 07:06)

na predkozce se mi vytvorily male bradavicky. pred lety lecene chirurgicky, ted nepomaha ani vlastovicnik, ani ocet, ani formaldehyd (GAFO). Jestli ma nekdo zkusenosti, pomozte prosim

Návštěvník (Ne, 24. 6. 2001 - 20:06)

Všechny vás zdravím! Píšu, jak má léčba pokračuje. Takže jsem si koupila ještě zaváděcí tablety s Lactobacilem,jmenují se Fermalac. A začala místní léčbu s nimi, protože těch ampulek Vaginal gel je v balení jen 5 a tak jsem to chtěla zkusit s Fermalacem a pak popřípadě na doléčení ten Vaginal gel. Také jsem si na doporučení jedné z vyléčených koupila železo, které denně užívám. Koupila jsem si také ostropestřec,ale nevim,jak si z něj připravit ten čaj. Můžete mi někdo poradit? Mam celé ty plody nebo co to je. Asi bude dobré je nejdříve trochu rozdrtit, ne? MUsí se vařit? Jak dlouho? A jak dlouho louhovat? Také jsem zašla za homeopatičkou, která se mi vyptávala na různé věci a na základě toho prý vybere vhodný lék. Jdu za ní v úterý,tak jsem na to zvědavá. Kdyžtak pak zase napíšu, jak to dopadlo. No samozřejmě pořád držím dietu, polykám Lactobacilus, jím BIO jogurty, piju jablečný ocet... Pozoruji nepatrné zepšení, ale nechci to zakřiknout. Snad se to bude i nadále zlepšovat a já doufám, že se dočkám i toho, že se úspěšně vyléčím. Všem, kteří s tím bojují stejně jako já přeji hodně zdaru a také přeji brzké vyléčení.

Návštěvník (Čt, 21. 6. 2001 - 15:06)

Trpim jiz od 13let opakovanymi vytoky a posledni tri roky kvasinkami, jsem neustale pod velkym stresem a moc me to trapi. Gynekolozka podezriva meho partnera z nevery a to je nesmysl. Predepisujemi cipky a masticky, ktere nepomahaji. Nemohu ani cvicit protoze mi prijde ze je to pak horsi. Sex me prestal bavit a myslenka ze bych jednou nemusela nosit vlozky cely mesic mi prijde nemozna. Muzete mi pomoci? Muj partner je kulturista a bere spoustu ruznych pripravku muze to skodit ?

Návštěvník (Čt, 21. 6. 2001 - 11:06)

Posledni dobou jsem začala pit hodně bylinnych cajů. Piju lapacho, antikandin, pročišťovaci čaj od dr. Popova, někdy odvar z ostropestřce. Chtěla bych se zeptat, jestli jejich vzájemná kombinace nemůže snižovat jejich účinek nebo být dokonce nebezpečná. Díky J.

Návštěvník (Čt, 21. 6. 2001 - 09:06)

Milá Martino, ten gel s Tea Tree oilem (od firmy Pharma Dr. Muller)je opravdu super. Koupila jsem si ho taky nedavno na doporučení právě z tohoto chatu. Jsem opravdu moc spokojená. A ještě jsem si koupila lubr. gel taky s Tea Tree oilem. Teď nemám problémy ani po sexu. Myslím, že mi Tea Tree opravdu pomáhá. Samozřejmě že jsem začala jíst i ve větší míře jogurty, zeleninu, pít acidof. mléko atd. Ale vyloženě dietu nedržim. Držím Tobě i ostatním moc palce!

Návštěvník (Út, 19. 6. 2001 - 13:06)

Vsechny vas zde zdravim. Mam potrebu Vas vsechny podporit a hlavne ujistit, ze zvitezit lze. Trpela jsem 5 let nepretrzite kvasinkami. Doktor se mi pomalu uz vysmival a rikal, ze nevi co semnou. Pak jsem doktora zmenila a ten zjistil zakladni nedostatky v me lecbe. Vzdy jsem dostavala jen zavadeci tablety. Novy doktor me lecil i polykacimi prasky, doporucil uzivat Lactobacilus, zakazal navstevovat me oblibene sauny, posilovny a bazeny a HLAVNE mi nechal udelat autovakcinu. Pul roku jsem dochazela na injekce a doufala, ze to konecne k necemu bude. A bylo. Jiz pul roku se citim jako znovuzrozena a svobodna neb se u me kvasinky nevyskytuji ani ojedinele. Mam ohromnou radost. Preji Vam vsem, aby jste ten pocit zazily i vy a to co nejdrive. Vsem vam drzim moc a moc pesticky.

Návštěvník (Po, 18. 6. 2001 - 18:06)

Tak jsem si dneska koupila Vaginal gel s Tea Tree oilem, protože mi došel Albisan. Jsem zvědavá, jestli pomůže. Zítra zajdu za obvodní lékařkou, aby mi předepsala něco na celkovou léčbu kvasinek a půjdu si koupit ostropestřec mariánský na posílení jater. Mohu na to posílení imunity použít jako homeopatikum Joalis Candid od Dr. Jonáše? Máte s ním někdo zkušenosti? Jinak dodržuji dietu, používám Laktobacilus, piju čaj La Pacho, jablečný ocet, jim hodně zeleninu, zelí, česnek, BIO jogurty.... Také mi bylo doporučeno železo, tak si ho také koupím a uvažuji ještě o vaginálních tabletách Fermalac, které mají údajně přímo v pochvě vytvářet Laktobacil. Pokud jde o léčení partnera jako prevenci, stačilo by, kdyby si nechal od lékaře také předepsat něco na celkovou léčbu kvasinek, pil by se mnou čaj La Pacho, jedl BIO jogurty, hodně zeleniny a tak? K dietě ho asi nepřinutím a ani nechci, aby jí držel, protože je už tak dost hubenej. Mohou se kvasinky přenášet třeba taky líbáním, pokud bych měla postižený i trávicí trakt? Takže pokud budeme používat kondomy s Tea Tree oilem, nemůže sex narušit léčbu? Děkuji všem, kdo mi bude schopen odpovědět na mé otázky a můžete mi i napsat mail.

Návštěvník (Po, 18. 6. 2001 - 07:06)

Milá paní doktorko, děkuji Vám za odpověď budu se snažit tedy ještě doplnit léčbu celkovými léky (zajdu si k doktorce,aby mi něco předepsala) a o autovakcínu. Pro tu musím taky k doktorce, že? Asi na gynekologii, ne?Snad mi to pomůže. Ostatní body dodržuji.

Návštěvník (Po, 18. 6. 2001 - 07:06)

zdravim všechny, taky asi 2 roky trpim opakovanými záněty v pochvě (kvasinky, bakterie), už jsem zkusila všechno možné, čípky, mastičky, atd. Ale vždy se mi to vraci. Nejhorši je, že mi jeste pred 1/2 rokem jeste k tomu zjistili endometriosu (lozisko cyst). Jak jsem si tady přečetla je nutné držet protikvasinkovou dietu. Prosim kohokoliv, kdo už drží nebo držel tuto dietu o zaslani tydenního rozpisu jidel (od snidaně po večeři), moc by mi to pomohlo na začátek. Můj e-mail clpr"seznam.cz. moc všem děkuji

Návštěvník (Ne, 17. 6. 2001 - 16:06)

Užívání kondomů s Tea tree oilem doporučuji. Bohužel orální sex vede k přenosu kvasinek do dutiny ústní a odtud opět do celého trávicího traktu. Pro úspěšnost léčby je nutno, aby se léčili oba partneři.Ještě bych chtěla upozornit, že pomnožení kvasinek ve střevech narušuje metabolismus a může být příčinou nadváhy i podváhy (v obou případech se jedná o podvýživu na úrovni buněk). Při léčbě kvasinke může dojít k úpravě váhy. Příliš hubení lidé často nemohou přibrat právě proto že mají zanešená střeva a potřevné živiny se do organismu nedostávají.

Návštěvník (Ne, 17. 6. 2001 - 16:06)

Pro Evu - Doktor Fořt má pravdu - je nutno užívat přípravky proti kvasinkám ve střevech, popř. v krvi a dalších orgánech. Já osobně mám dobrou zkušenot s užitím Vironalu (pomáhá odstraňovat plísně ze střev) a Korolenu (systémová protikvasinková aktivita)- jsou registrovány jako potravinové doplňky a tudíž nejsou na předpis. V literatuře je popisováno plno dalších a možná ještě účinnějších přípravků, které ničí kvasinky a plísně, ale bohužel nejsou u nás povoleny. Též můžete požádat lékaře o předepsání mykotických léků pro vnitřní užívání, avšak opět je u nás výběr velmi malý. Např. Nystatin, který má minimálně vedlejších účinků a pomáhá ničit kvasinky ve střevech, není již registrován. V minulosti se dovážely speciální sady pro léčbu porušené střevní mikroflóry od firmy Pasco, ale dnes již ne. Proč, to nevím.Lactobacilus pomáhá obnovit přirozenou mikroflóru, nemá však přímý protikvasinkový účinek, přesto je pro léčbu nepostradatelný. Česnek sice protiplísnový účinek má, ale sám by na to v běžném množství, které můžete užívat, aniž by došlo k podráždění např. žlučníku, nestačil.

Návštěvník (Ne, 17. 6. 2001 - 15:06)

Pro Martinu:Milá Martino, problém bude asi v tom, že nedodžujete všechny fáze léčby současně.Vždy je nutná:1) Dieta 2) Obnova střevní mikroflóry - Lactobacilus acidophilus, bílé jogurty3) Přípravky a léky s protikvasinkovou aktivitou - Vironal působí proti kvasinkám ve střevech, Korolen působí proti kvasinkám a plísním v organismu, popř. lékařem předepsané léky proti střevní nebo systémové kandidóze (problém je v tom, že např. nystatin či některé další účinné léky proti kvasinkám nejsou v ČR registrovány a povoleny předepisovat a tudíž se dají sehnat pouze v zahraničí a jejich účinek konzultovat pouze s málým počtem lékařů, kteří mají zkušenost např. ze zahraniční praxe). Tyto základní (nutné)protikvasinkové přípravky je dobré doplnit dalšími podpůrnými prostředky s prokvasinkovou aktivitou - čaj La Pacho, maté, česnek, jablečný ocet4) Přípravky na podporu jater - např. ostropestřec marijánský, šťáva z černé ředkve Rebanon....5) Celková podpora imunity - např. echinacea, homeopatická léčba, autovakcíny...6) lokální léčba -lékařem předepsané léky, Albisan, Intima, Femigel....Vždy je nutno užívat alespoň jeden přípravek ze skupiny plus držet dietu (která je velmi přísná zejména na počátku, v dalších fázích léčby se zmírňuje - je proto vhodné sehnat si knihu Candidóza (kuchařka), kde jsou jednotlivé fáze diety popsány a jsou tam recepty na chutná jídla, takže dieta není tak drastická, jak se zdá po strohém výčtu povolených a zakázaných potravin). Knihu bude brzo též možno objednat na 001shopu.

Návštěvník (Ne, 17. 6. 2001 - 15:06)

Pro Silvii - s dubovou kůrou nemám osobní zkušenost, ale pokud bude na kvasinky fungovat, tak může být normální počáteční zhoršení, stejně tak jako u ostatních protikvasinkových přípravků (La Pacho, Korolen, Vironal, česnek...)

Návštěvník (Ne, 17. 6. 2001 - 15:06)

Pro Tynu - Condylomata jsou způsobena HPV - Human papiloma virus. Kromě léčby lokálními léky, elektrokoagulací či laserem je vždy potřeba posilnit celkovou imunitu (interferon, Vironal či jiné prostředky celkově posilující imunitu a působící proti virům). Problém je, pokud kromě papiloma virů jsou v organismu rozšířeny i kvasinky. Pokud jsou kvasinky v pochvě, jsou i v organismu, resp. ve střevech. Střeva jsou velmi důležitým orgánem, protože se v něm vstřebávají živiny, vitamíny a minerály, které jsou nutné pro výživu organismu a funkci imunitního systému. Pokud jsou ve střevech rozmnoženy kvasinky, tak je toto vstřebávání živin narušeno a naopak se do těla dostávají ze střev toxické látky, které mohou imunitní systém oslabovat. Pokud je imunitní systém oslaben, mohou se vám různé virové infekty (opary, condylomata) opakovaně vracet i po lokální léčbě. A je těžké určit , co bylo dřív zda viry či kvasinky. Důležité je, že úpravou střevní mikroflóry se zvýší imunita organismu.Takže si myslím, že bude u vás důležité, aby jste současně s lokální léčbou zaměřila na ozdravení střevní mikroflóry a celkové imunity. Pak mohou vymizet i lokální problémy.Pro celkovou léčbu je nejvhodnější vyhledat lékaře zaměřeného na celostní medicínu.

Návštěvník (Ne, 17. 6. 2001 - 14:06)

Ahoj trpela sem stejnym problemem jako vy vsichniTed drzim dietu ale ne zase tak prisne a jiz 5 mesicu mam po problemech obcas to porusim ale jinak se snazim ji dodrzovat myslim ze to co jime ma na to velmi velky vliv .Jinak me take pomohli autovakciny odebere se vzorek z pochvy a posle na rozbor a na zaklade pritomnych bakterii se udelaji kapky ktere se asi tak pul roku uzivaji ,telo si samo vytvori obranne latky vuci bakteriim musim rict ze po autovakcinach sem mela dva roky pokoj ted opet po porodu sem zacla mit mensi problemy ale tou dietou to drzim zatim na uzde gynekolozka mi chce znovu udelat autovakciny myslim ze sou velice ucinne

Návštěvník (Pá, 15. 6. 2001 - 13:06)

Před 3 lety jsem onemocněla taky (poševní)kvasinkovou chorobou. Muj gynekolog mne lečil asi 1,5 roku ale marně, nic nezabíralo. Trápila jsem se, protože jak všechny postižené ví, je to choroba nepříjemná. Byla jsem zoufalá, nic mne nebavilo a už vůbec ne sex. Naštěstí mám trpělivého partnera, který mne chápal a pomáhal mi tu situaci překonat. Nakonec po několika marných pokusech léčby mi můj gynekolog naordinoval léčbu homeopatiky, sestavil mi léčbu s několika preparátů a do 30 dbů po jejich užívání jsem byla úplně vyléčená. Již od té doby jsem problémy s kvasinkovým onemocněním neměla. Preventivně neužívám vůbec žádný druh antibiotik, pokud mi je chce lékař předepsat, sdělím mu, že trpím tímto onemocněním a upozorním ho,že antibiotika užívat nebudu. Snažím se chorobám předcházet. Jaké bylo ale mé zděšení, když mi nedávno můj gynekolog sdelil, že preparáty k léčbě (poševních) kvasinek se již k nám do ČR nedováží!! Nechápu z jakého důvodu. Určitě tyto preparáty pomohly více takto postiženým ženám a umožnily nám zbavit se nepříjemností způsobených touto chorobou. Žiju v neustálém strachu, že pokud se mi z nějakého důvodu nemoc vrátí, obávám se, že se mi můj život zhroutí, pokud mne můj lekar nebude schopen vylecit. Nechapu vůbec proč někteří lékaři neuznávají a přímo odsuzují léčbu homeopatiky. V mém případě mi pouze tato lecba pomohla. Prala bych sobe i všem takto postiženým ženám, aby se dovoz techto přípravků opět uskutečnil.

Návštěvník (Pá, 15. 6. 2001 - 09:06)

Vzhledem k tomu, že se sem připojují další ženy, opakuji svou prosbu - dotaz: znáte některá gynekoložku nebo gynekologa z Prahy a okolí, se kterou jste spokojena, která se zajímá o problémy s kvasinkami a neobtěžují ji časté návštěvy a všetečné dotazy? I soukromou, jsem ochotna i platit, což ostatně dělám i nyní. Chci změnit gynekoložku, ale aby to nebylo z bláta do louže. Děkuji za pomoc.

Návštěvník (Čt, 14. 6. 2001 - 13:06)

Milá Martino,Vím, že ta dieta vypadá strašně, až škodlivě. Vzhledem k tomu, že ji bude dodržovat moje vlastní dcera (já se samozřejmě přidám), sbírám co nejvíc podkladů, než se do toho pustíme. Nechci svoje dítě poškodit a nechci, aby v návalu hladu nebo chuti "vybílila" nejbližší cukrárnu. Teď si překládám ty zmíněné články do češtiny, dávám dohromady jídelníček a sháním kuchařské recepty. Ta dieta je natolik přísná, že musí být velmi promyšlená a konzultovaná s lékařem a samozřejmě doplněná léky. Pokud můžete, nechte si udělat výtěr z krku (konkrétně na kvasinky), krevní test (zda je zvýšené množství leukocytů), kontrolu stolice (opět na kvasinky). Poznáte, jak na tom jste s candidozou a možná vás to bude víc motivovat k dietě. A ještě něco - lékaři se většinou zaměřují na choroby jednotlivých orgánů a ústrojí, ale candidoza se týká celého člověka, proto je nutná ta dieta. Až budu vědět víc, ozvu se.

Návštěvník (Čt, 14. 6. 2001 - 13:06)

Tino, na tuto temu jsem si vsiml tema "Human papilloma virus " po cesky lidsky papillomavirus, medzinarodni skratka HPV, anglicky genital warts, jinak tez receno Condylomata nejcasteji Condilomata accuminata. Je to virove pohlavne prenasene onemocneni, ktere se projevuje vznikem ostrych vystupku ci bradavic nejcasteji v okoli pohlavnich organu.Spusob odstranovani je uveden v prispevku od doktorky. Je to onemocneni, ktere se neda vylecit uplne.Neni vsak moc nebezpecne, v nekterich subtypech vsak vykazuje spojitost s onkologickymi nemoci. V absolutnich cislech, protoze je nelecitelne, je na druhym miste po genitalnim herpesu, co se tyce mnozstvi nakazenych. Je skutecne pravdive tvrzeni ze timto virem je nakazeno 30 az 50% sexualni aktivni populace vcetne europske. Klinicke priznaky v podobe vyrastku v okoli gentalii jsou pak ale vice mene zritkave. Tak ze se neboj, ma to mozna kazdy treti clovek, Ty mas jen tu nelibost, ze se Ti Tvuj HPV projevuje i klinicky. V kazdem pripade po odstraneni bradavic chemickou nebo chirurgickou cestou, si nech pravidelne jednou v roce delat Bethesda cytologicky test.

Návštěvník (Čt, 14. 6. 2001 - 07:06)

ahoj..měla sem zde dotaz na p doktorku..ale nikdo mi neodpověděl.Může mi někdo tedy jiný poradit s mým problémem?Psala sem ho 12.6.v 8:11 je na začátku této stránky.Moc děkuji

Reklama

Přidat komentář